Begivenheden har allerede fundet sted.

Alle aktiviteter i Tølløse Kirke er aflyst frem til den 18. maj. Kirkelige handlinger afholdes efter særlige retningslinjer.

MAR

Torsdag d. 12. marts 2020 (hele dagen)
© Fabriozio Conti/Unsplash

Alle aktiviteter i Tølløse Kirke er aflyst frem til den 18. maj.

Kirkelige handlinger som dåb, vielse og begravelse/bisættelse afholdes efter særlige retningslinjer.

COVID-19 retningslinjer for Tølløse Kirke

Ved bisættelser og begravelser gælder følgende:

Der må maksimalt befinde sig 37 personer inklusiv personalet i Tølløse Kirke.

Ved dåb eller vielse:

Der må maksimalt befinde sig 10 personer inklusiv personalet i Tølløse Kirke.

Der er anvist faste pladser i kirken med god afstand imellem.

Du må sidde dér, hvor der er lagt salmeark frem.

Følg præstens og personalets anvisninger.

Hold afstand!

Ingen håndtryk eller anden fysisk kontakt.

Host eller nys i din albue.

Husk – sognepræst Ole Bach Piekut står altid til rådighed for en samtale.

Det er muligt at komme til alters efter forudgående aftale med præsten.

Pas på dig selv og din næste.

Sognepræst Ole Bach Piekut.

Lidt information fra Menighedsrådet ved Tølløse kirke:

På grund af situationen omkring Covid-19, er graverne kommet lidt sent i gang med deres opgaver på kirkegården. De har meget travlt, men skal nok komme efter det.

Vi har igen i år ansat Heinrich som gravermedhjælper. Alle besøgende på kirkegården er meget velkomne til at henvende sig til graverne. Men retningslinjerne omkring afstand, symptomer og hygiejne, der er udmeldt fra sundhedsstyrelsen, skal overholdes. Der skal derfor holdes mindst to meters afstand til kirkens personale og hvis du udviser symptomer på Covid-19, skal du ikke komme på kirkegården eller i kirken.

Planlagte arbejder:

Der vil i den kommende tid foregå en del forbedringer på kirken og kirkemuren.

Aktiviteter:

Alle planlagte aktiviteter er foreløbig aflyst.

Læs pressemeddelelsen vedr. lukning af kirkerne indtil d. 10. maj her

Læs pressemeddelelsen vedr. debat om påskegudstjenester pr. 2. april her

Læs brev fra biskopperne til menigheden pr. 18. marts her

Læs biskoppernes vejledning til folkekirkerne pr. 18. marts her

Kirker er omfattet af corona-lukning (udsendt 12. marts)

Myndighederne arbejder målrettet på at forsinke den markant voksende smittespredning af COVID-19 i Danmark og afbøde konsekvenserne heraf.

Derfor er der iværksat omfattende tiltag for at undgå situationer, hvor mange personer opholder sig tæt sammen – bl.a. at alle offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud mv. lukker.

Gudstjenesterne i folkekirkens kirker er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Det betyder, at alle gudstjenester er aflyst i de kommende 14 dage. Det samme gælder menighedsråds aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært.

Alle frivillige foreninger og trossamfund uden for folkekirken opfordres kraftigt til at gøre det samme. Kirkeminister Joy Mogensen vil senere i dag rette en videohilsen til alle trossamfund i Danmark.

Lukningen af indendørs aktiviteter gælder i foreløbigt fjorten dage.

Kirkeminister Joy Mogensen opfordrer alle i folkekirken og andre trossamfund til under lukningen at være til stede og tilgængelig for mennesker på andre platforme.

- Brug nettet, brug de sociale medier, brug Skype eller Facebook – gør, hvad der står i jeres magt, for at nå de danskere, der ikke kan komme i kirken. Jeg opfordrer kraftigt alle trossamfund uden for folkekirken til det samme, siger Joy Mogensen.

Kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse/bisættelse er ikke offentlige men er omfattet af forbud mod forsamling af flere end 100 mennesker indendørs. Folkekirkens biskopper har udsendt nærmere vejledning til præster og menigheder.

Alle ansatte og medarbejdere ved folkekirkens stiftsadministrationer og menighedsråd skal foreløbigt arbejde hjemmefra.

Pressemeddelelse fra biskopperne om folkekirkens tiltag kan læses her.